Loading...

Adalı Konuk Evi

Aktiviteler

Bozcaada Aktiviteleri


Deniz Güç Kupası Açık Deniz Yat Yarışı
Her yıl, Temmuz ayının ikinci hafta sonunda Deniz Kuvvetleri tarafından düzenlenen yat yarışmasının ikinci aşaması Bozcaada’da yapılmaktadır.

Aya Paraskevi Günü
26 Temmuz, Yunanlılar Ayasu Paraskevi’yi kutlamak için bir araya gelen günlerdir. Ayazma Fuarı olarak da bilinir. Burada çifte musluklu tarihi çeşme, sekiz devasa uçak ağaçları ve küçük şapeli ziyaret etmelisiniz. Yurtdışından birçok Yunanlı bu festival için her sene adaya geliyor. Bazıları adanın eski sakinleri, diğerleri ise kökleri konusunda meraklı genç Yunanlılar. Sirtaki, Yunanistan’dan gelen grupların müziğiyle yapılan danstır. Rahipler İstanbul veya Gökçeada’dan geliyor. Şair ve İlyas Okumaları Günü Her ailenin son 5 yıldaki ilk hafta sonunda gerçekleşen bu etkinlik, ünlü Türk gazeteci Haluk Şahin’in kişisel çabaları ile başlatıldı. Daha sonra geleneksel bir festival haline geldi.

Yunatçılar Yıldönümü
Bozcaada’nın ilk Türk şarapçıları Yunatcılar, 81 yıllık geçmişi ve tecrübesiyle kaliteli şaraplar üretmeye kendini adamıştı.

Bağcılık
Bağcılığın ve şarap yapımının, adanın geçmişinden günümüze uzanan 3000 yıllık bir mirası vardır. Benedos sikkelerindeki üzüm demetleri M.Ö. 5. yüzyıla dayanıyor ve Homeros’tan Bozcaada şarabından Evliya Çelebi’nin seyahat kitabına değinen eski kaynaklardan bazıları bu köklü geleneğin izlerini taşıyor. Adaya özgü üzüm türlerinden bahsetmek mümkündür. Kırmızı şarap yapmak için üzümler Kuntra ve Karalahna’dır, çünkü beyaz Çavus ve Vasilaki kullanılır. Beyaz üzüm ‘Çavus’, ada ile özdeşleşmiş ve en lezzetli ‘çavus’ bulunmuştur. Son yıllarda Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah gibi diğer ülkelerden bazı markalar yetiştirilmek istiyor ve adanın coğrafyasına adapte oldukları görünüyor.
Geleneksel bağcılık dışında, son yıllarda popüler hale gelen yüksek teknoloji ve tel sistemleri var. Sulama adanın üzüm bağlarında kullanılmaz ve uygulanan koruyucu önlemler organik tarımınkilere yakındır.

Şarap Yapımı
Ada halkı yüzyıllar boyu şarap ürettiği biliniyor. Şarapçılık üzüm yetiştiriciliğinin vazgeçilmez bir nedenidir. Eski Yunan halkının şarap yaparak yaşadığı yerdeydi ve Türkler bu geleneği sürdürüyorlar.

Derin deniz dalışı
Ege Denizi boyunca derin deniz dalıcıları için en önemli yerlerden biri olan Bozcaada, denizdeki turistik yerler açısından zengin bir su altı bitki örtüsü ve fauna barındırıyor. Dalış yapmak için bir takım puanları var. Denizin berraklığı, planktonların yokluğunda 20-40 metrelik bir mesafe görüntüsünü verir. Cilt dalışı izni olmaksızın tüplü dalış ve tüm gece dalış gezileri için izin alınmalıdır.

Adaya gelen en büyük avantaj dalış meraklıları, her yönde rüzgârların estiğine rağmen, dalışın mümkün olduğu rüzgardan korunmuş dışarıdaki yollar her zaman var olmalarıdır. Doğal deniz güzelliğinin yanı sıra Bozcaada, daha sığ dalış yerleri ile dalış sporuna yeni katılanlar için özellikle güvenli bir yerdir.

Alışveriş yapmak

Adanın enfes şarapları.

Ünlü Çavuş masa üzümleri.

Kekik balı: Kekik adanın bitki örtüsünün ortak bir parçası olduğu için, burada üretilen balın kekik kokusu vardır. Satışta bulmak için şanslı gününüzde olmanız gerekebilir!

Domates reçeli: Adanın Yunan mutfağının kalıntıları olan bu çok özel reçel, her biri bir badem tohumu içeren küçük domateslerden yapılır.
Üzüm reçeli, üzüm pekmezi ve kuru üzüm. Her Çarşamba günü organik sebzeler, meyveler ve yerel ürünler konulduğu Baytur evlerine açılan yamaçta açık bir pazar kurulur.

Maraton

New Balance Bozcaada Yarı Maratonu ve 10 km Koşu: Türkiye’nin her yerinden amatör ve profesyonel sporcular, yıllık New Balance Bozcaada 10 km Koşu ve Yarım Maraton için bir araya geliyor. Bozcaada’nın zorlu parkurunda; İki yarım tur, yarım maraton ve 10 kilometre gibi bölümler vardır..

BIFED – Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Filmleri Festivali

Translate »
En İyi Fiyat İçin Ara